WEKO3
アイテム
蛋白の糖化 : メイラード反応を中心にして
http://hdl.handle.net/10470/26737
http://hdl.handle.net/10470/26737d66f5614-8c4a-4458-8b7b-30ad11f6a80b
| 名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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| Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||
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| 公開日 | 2010-08-10 | |||||||
| タイトル | ||||||||
| タイトル | 蛋白の糖化 : メイラード反応を中心にして | |||||||
| 言語 | ||||||||
| 言語 | jpn | |||||||
| 資源タイプ | ||||||||
| 資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||
| 資源タイプ | journal article | |||||||
| 別タイトル | ||||||||
| その他のタイトル | Glycation of Protein : Primarily on the Maillard Reaction | |||||||
| 著者名 |
堀川, 博朗
× 堀川, 博朗
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| 著者別名 | ||||||||
| 識別子Scheme | WEKO | |||||||
| 識別子 | 297076 | |||||||
| 姓名 | HORIKAWA, Hiroaki | |||||||
| 出版者 | ||||||||
| 出版者 | 東京女子医科大学学会 | |||||||
| 受付日付 | ||||||||
| 日付 | 2010-08-10 | |||||||
| 日付タイプ | Created | |||||||
| ISSN | ||||||||
| 収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||
| 収録物識別子 | 0040-9022 | |||||||
| NCID | ||||||||
| 収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
| 収録物識別子 | AN00161368 | |||||||
| 書誌情報 |
東京女子医科大学雑誌 巻 74, 号 12, p. 667-672, 発行日 2004-12 |
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| 著者版フラグ | ||||||||
| 出版タイプ | VoR | |||||||
| 出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||
| 抄録 | ||||||||
| 内容記述タイプ | Abstract | |||||||
| 内容記述 | The Maillard reaction is a complex and poorly understood series of reactions between reducing sugars and the primary amino groups of proteins. The resulting advanced glycation end-products (AGEs) and active oxygen species are thought to contribute to the development of diabetic complications and aging. This review describes the basic chemistry of the Maillard reaction. | |||||||
| 著者所属 | ||||||||
| 東京女子医科大学医学部化学 | ||||||||
| 著者キーワード | ||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||
| 主題 | glycated protein | |||||||
| 著者キーワード | ||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||
| 主題 | advanced glycation end-product (AGE) | |||||||
| 著者キーワード | ||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||
| 主題 | Maillard reaction | |||||||
| 著者キーワード | ||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||
| 主題 | Amadori compound | |||||||
| 著者キーワード | ||||||||
| 主題Scheme | Other | |||||||
| 主題 | amino-carbonyl reaction | |||||||