WEKO3
アイテム
蛋白の糖化 : メイラード反応を中心にして
http://hdl.handle.net/10470/26737
http://hdl.handle.net/10470/26737d66f5614-8c4a-4458-8b7b-30ad11f6a80b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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KJ00006019084.pdf (613.4 kB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||
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公開日 | 2010-08-10 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 蛋白の糖化 : メイラード反応を中心にして | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | journal article | |||||
別タイトル | ||||||
その他のタイトル | Glycation of Protein : Primarily on the Maillard Reaction | |||||
著者名 |
堀川, 博朗
× 堀川, 博朗 |
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著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 297076 | |||||
姓名 | HORIKAWA, Hiroaki | |||||
出版者 | ||||||
出版者 | 東京女子医科大学学会 | |||||
受付日付 | ||||||
日付 | 2010-08-10 | |||||
日付タイプ | Created | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0040-9022 | |||||
NCID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN00161368 | |||||
書誌情報 |
東京女子医科大学雑誌 巻 74, 号 12, p. 667-672, 発行日 2004-12 |
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著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The Maillard reaction is a complex and poorly understood series of reactions between reducing sugars and the primary amino groups of proteins. The resulting advanced glycation end-products (AGEs) and active oxygen species are thought to contribute to the development of diabetic complications and aging. This review describes the basic chemistry of the Maillard reaction. | |||||
著者所属 | ||||||
値 | 東京女子医科大学医学部化学 | |||||
著者キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | glycated protein | |||||
著者キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | advanced glycation end-product (AGE) | |||||
著者キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Maillard reaction | |||||
著者キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Amadori compound | |||||
著者キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | amino-carbonyl reaction |